Inspiraţie pentru amenajarea colţului de lectură

postat în: Blog | 1

Multă vreme am suspinat după un colț al meu de lectură, un loc unde să mă cufund în lumea cărților fără să mă deranjeze nimeni. Visul mi l-am împlinit anul acesta, când s-a produs mutarea într-un apartament mai spațios.

Din primele momente, de când au început să mi se învârtă în cap diverse idei de amenajare, am știut că dormitorul trebuie să aibă musai un fotoliu/divan, în fine, o piesă comodă de mobilier, care să mă îmbie la citit. Cromatica întregii încăperi a pornit de la una din culorile mele preferate, albastru, iar, apoi, mi-am dorit un contrast puternic, dar, plăcut din punct de vedere vizual. Dana Dumitru - Biblioteca Bookish Style

De cum am răsfoit catalogul Ikea, ediția de toamnă-iarnă 2017, m-am îndrăgostit de fotoliile Strandmon, așa că, alegerea a fost simplă. L-am testat inițial în cadrul campaniei Cărtureşti Book Spa, în ideea ca apoi să-l pot comanda online, dar, până la urmă, l-am achiziționat direct din magazin. Punctul central este fără doar și poate fotoliul, dar, și biblioteca este o parte importantă din proiect, deoarece numărul volumelor deținute crește amețitor pe zi ce trece. Rafturile sunt deschise și aerisite pentru a lăsa la vedere peretele vopsit în albastru, cât și pentru a facilita accesul la cărți. Pornind de la necesitățile mele, cu sfaturi și sugestii m-a ajutat și Simona de la Space Sparkle, o firmă de design interior pe care v-o recomand cu mult drag dacă aveți planuri de renovare sau amenajare.


Momentan, sunt foarte mulțumită și încântată de atmosfera relaxantă și de culorile vibrante din acest spațiu, dar, cine știe, pe viitor, poate voi dori să fac mici modificări. În acest sens, Favi, cel mai nou motor de căutare pentru mobilă și decorațiuni, m-a provocat să-mi imaginez un alt colț ideal de lectură și să împărtășesc cu voi ideile mele, în cazul în care aveți nevoie de inspirație.


Locul pentru citit

Fotoliul rămâne în continuare un element cheie, și, aș alege unul într-o nuanță de gri intens, precum modelul Shen, construit pe un cadru din lemn masiv, îmbrăcat în stofă de calitate. Musai să fie cât mai comod și primitor, iar pentru asta am pus ochii și pe niște pernuțe decorative bleu și galbene, care să întregească paleta cromatică deja existentă. Pentru relaxarea picioarelor, taburetul este soluția ideală, iar modelul oval este și foarte versatil, putând fi folosit și drept măsuță pentru cafea :)

Inspirație FAVI pentru colțul de lectură


Lumina

Un aspect foarte important în amenajarea colțului de lectură este și lumina. Din fericire, beneficiez de multă lumină naturală pe timp de zi, dar seara, inevitabil, sursa se schimbă. Când am refăcut structura electrică a apartamentului, am gândit cu grijă și acest aspect, așa că, dormitorul a fost prevăzut cu o priză în spatele fotoliului. Încă nu am achiziționat un lampadar, dar, cu trecerea în sezonul rece și la ora de iarnă, lecturile se vor desfășura mai mult pe înserat, așa că trebuie să mă orientez și către un corp de iluminat corespunzător. Pentru că îmi doresc o lumină destul de puternică, am ales lampadarul Recife, care are o capacitate de 60W, dar și un design simplu și modern, în ton cu restul elementelor din cameră.


Textile și mici decorațiuni

Pentru a păstra o paletă restrânsă de culori, covorul l-am ales tot în nuanțe de gri și galben, dar, am adăugat un strop de vitalitate cu ajutorul unor flori decorative, într-o vază ceramică de podea, fie argintie, sau aurie.

Decorațiuni FAVI pentru colțul de lectură


Experiența decorării unui apartament nu este deloc ușoară, cu atât mai mult dacă nu știi unde să cauți articolele de care ai nevoie. Din păcate pentru mine, platforma Favi s-a lansat după ce am încheiat lucrările de renovare, dar, din fericire pentru voi, cei care aveți proiecte în desfășurare, vă stă la dispoziție cu numeroase piese de mobilier și decorațiuni interioare.

Spor la decorat!

Un Răspuns

  1. Avatar

    Ce bine arata coltisorul tau de citit! Imi doresc de mult timp un astfel de fotoliu (tot galben) pentru serile in care nu mai dorm din cauza unei carti, insa astept sa ma mut la casa mea si atunci il voi achizitiona.

Lasă un comentariu

Filtru Spam