Update: Câștigătorii sunt Lavinia Cristina Zainea și Ene Marina. Felicitări!
Bookfest, târgul de carte ce marchează aparițiile de primăvară ale editurilor din România, ajuns la cea de-a XII-a ediție, va avea loc anul acesta în perioada 24-28 mai la Romexpo. Salonul Internațional de Carte Bookfest își așteaptă vizitatorii cu apariții noi și reduceri spectaculoase la multe titluri dintre cele peste 1.000.000 de volume expuse. Cele peste 200 de edituri prezente propun celor care vor veni la Bookfest prețuri cu până la 80% mai mici decât cele practicate în mod obișnuit în librării. Evident, vedetele Salonului de Carte Bookfest vor fi, ca în fiecare an, cărțile noi, pregătite de editori special pentru această ocazie cât și invitatul de onoare, Suedia. Copiii vor avea salonul lor de carte, Bookfest Junior, care va grupa toate evenimentele dedicate celor mici, cele mai multe fiind programate să se desfășoare chiar în standul Bookfest Junior de la etajul pavilionului C1. Intrarea este gratuită!
Nu sunt puține volumele ce vor fi lansate în cadrul Bookfest, așa că, mi-a fost foarte greu să le aleg (orientativ) pe cele cu care vreau să plec acasă. Știu sigur că îmi doresc al patrulea volum din tetralogia napolitană a Elenei Ferrante, Durerea e o făptură înaripată – Max Porter, Anul gândirii magice – Joan Didion, toate apărute la editura Pandora M, cât și cărțile (nu neapărat noi) unor autori suedezi precum Selma Lagerlöf (editura Humanitas) Hakan Nesser, Anders Roslund şi Börge Hellström (editura Trei).
Asociația Editorilor din România pune la bătaie 2 vouchere în valoare de 100 lei fiecare, de cheltuit la standul unei edituri, la alegere, în cadrul evenimentului care are loc in perioada 24-28 mai la ROMEXPO.
Ce trebuie să faceți?
Să îmi spuneți ce cărți ați vrea să cumpărați în cadrul #Bookfest2017 (printr-un comentariu mai jos).
Concursul se desfășoară în perioada 15-20 mai 2017 (inclusiv), iar cei doi câștigători vor fi desemnați prin tragere la sorți prin Random.org în cursul zilei de duminică, 21 mai, și vor fi anunțați pe pagina de facebook Bookish Style și pe e-mail. Vă rog să folosiți un nume cât mai apropiat de cel din buletin deoarece ridicarea premiului se va face în baza buletinului, la standul Asociației Editorilor, oricând pe durata târgului.
Baftă tuturor participanților!
37 Răspunsuri
Oana Constantinescu
Joan Didion – Anul gândirii magice
John Williams – Augustus
Georgia Hunter – Supraviețuitorii
Mallin Person Giolito – Nisipuri mișcătoare
Lavinia Cristina Zainea
Ca in fiecare an, abia astept Bookfestul. Mereu ajung acolo cu un plan si ajung sa ma atraga si alte carti la care nici nu ma gandisem. Mie mi-ar placea sa imi iau Memoriile unei fete cuminti, de Simone de Beauvoir, aparut la editura Humanitas in 2011. N-am mai citit literatura Sud Americana de ceva timp, si mi-e dor de realismul magic, asa ca as lua si Incredibila si trista poveste a candidei Erendira si a bunicii sale fara suflet de Gabriel Garcia Marquez. Am citit ce ai scris despre Femeia inventata de Camille Laurens, si as vrea sa o citesc. Fowles este unul dintre autorii mei preferati, si putini sunt autorii care reusesc sa ma captiveze asa cum a reusit el. Caut si eu Joan Didion, Anul gândirii magice. Am citit despre carte chiar zilele trecute. Si de mult vreau sa citesc si Elif Shafak, ma gandeam sa incep cu Bastarda Instanbulului si cu Cele patruzeci de legi ale iubirii.
Iti recomand sfarsitul Tetralogie Napolitane, n-am putut sa las din mana cele patru volume. De aceea, mi-am luat toate romanele Elenei Ferrante si abia astept sa le citesc!
Madalina Iliuta
Ioana Parvulescu – Inocentii
Elena Ferrante – Durerea e o faptura inaripata
Evgheni Vodolazkin – Aviatorul
Ioan-Florin Florescu – Jurnal scotian
Chiuaru Andreea
Literatura romana contemporana <3 Intre preferate: Diavoli fragili de Radu Gavan, Pereti subtiri de Ana Maria Sandu, Aleea Zorilor de Andrei Craciun, Pelinul negru si cred ca mai sunt cateva.
Georgiana Stan
Mi-as lua Luminatorii, Simpatizantul si Lumina in august de la editura Art.
ALINA BURCIOIU
Elena Ferrante – Povestea fetitei pierdute
Ioana Parvulescu – Inocentii
Mario Vargas Llosa – Ratacirile fetei nesabuite
Laura Custura
Evgheni Vodolazkin – Aviatorul
Orhan Pamuk – Femeia cu par rosu
William Joyce – Fantasticele carti zburatoare ale dlui Morris Lessmore
William Steig – Doctorul De Soto
Kate DiCamillo – Miraculoasa calatorie a lui Edward Tulane
Cristina Andone – Enescu si hora razelor de soare
Martha Hall Kelly – Cand infloreste liliacul
Asko Sahlberg – Irod
Terry Fan, Eric Fan – Gradinarul noptii
Stefan C.
As vrea o carte de Jamie Oliver.
Lazăr Cosmin
Dacă aș câștiga acest voucher, l-aș cheltui cel mai probabil la standul Editurii Polirom. Îmi fac cu ochiul Hanul lui Manuc, Fata cu părul roșu, Trei surori, trei regine
Elvira Murga
As dori sa imi cumpar tetralogia napolitana a Elenei Ferrante.
Andreea Crăcan
Vreau să îmi iau:
Metamorfoza – Franz Kafka
Into The Water- Paula Hawkins
Seria Delirium – Lauren Oliver
Antone Ioana Alexandra
Proabil mi-as lua In ape adanci de Paula Hawkins si volumul doi din Banda celor sase ciori de Leigh Bardugo.
Corina Moisei
Îmi doresc să achiziționez:
1. Cartea judecătorilor – Tatiana Niculescu Bran
2. Zăpadă – Orhan Pamuk
3. Fata cu par rosu – Orhan Pamuk
Cred că aș cheltui voucher – ul la standul Polirom :))
Lavinia Alexa
Ca-n fiecare an, am o listă lungă de cărţi pe care aş vrea să le cumpăr de la Bookfest … Menţionez câteva de la Ed. Polirom: Ana Maria Sandu – Pereţi subţiri, Aurora Liiceanu – Madlena, Orhan Pamuk – Femeia cu părul roșu, Eowyn Ivey – Spre marginea luminoasă a lumii, Junichiro Tanizaki – Jurnalul unui bătrân nebun
Iosip Maria
Mi-ar placea sa gasesc cat maimulte carti de gastronomie !!
Ramona Răican
Casa de langa lac, de Kate Morton, vol. 4 din Lupta mea, de Karl Ove Knausgård, Fata cu fragi, de Lisa Stromme, O paranteza in timp, de J. Winterson si multe altele de la Humanitas Fiction.
Anghel Sorina
Evgheni Vodolazkin – Aviatorul
Ludmila Ulitkaia – Daniel Stein,traducator
Jeni Acterial – Jurnalul unei fete greu de multumit
Alexandru Bodog
Mă interesează în primul rând „Contraviața” (Philip Roth), „Copilăria lui Kaspar Hauser” (Bogdan Alexandru-Stănescu) și „Ultraviolență” (Bogdan Coșa), toate de la Polirom.
Ștefan Ioana Georgiana
Mi-aș lua „Femeia cu Părul Roșu” de Orhan Pamuk, „Contraviața” de Philip Roth și „Bătrânul și marea” de Ernest Hemingway.
Ștefan Cristian
Aș vrea să achiziționez „Lumină în august” de William Faulkner, „Viața secretă a marilor scriitori” de Robert Schnakenberg și „Un bărbat pe nume Ove” de Frederik Backman.
C Alexandru
„Corectii” si „Puritate” de J. Franzen
Dragomir Ana
In ape adanci ; Ce a lasat in urma ei; Spy the lie; Intr-o padure intunecata, basically, multe carti de la editura TREI :))
Alecu Alexandra
Se numea Sarah,Soldatii de zinc, Ultimii martori
Alexandru B.
Amurgul marinarului – Yukio Mishima
Splendidul loc al fericirii supreme sau cum a gasit Feher Mongolia, Coreea si Japonia – Raluca Feher
Ce se intampla in iubire – Alain de Botton
Dragan Veronica
„Splendida cetate a celor o mie de sori” – Khaled Hosseini; „Fuga de libertate” – Erich Fromm; „Ucenicul arhitectului” – Elif Shafak
Andreea Suceveanu
Mario Vargas Llosa – Ratacirile fetei nesabuite
Orhan Pamuk – Femeia cu părul roșu
Ene Marina
De la Bookfest mi-as lua:
Femeia cu părul roșu- Orhan Pamuk
Meseria de romancier- Haruki Murakami
Puritate -J. Franzen
Badica Robert
„Dimineaţa pierdută” de Gabriela Adameşteanu;
„Pereți subțiri” de Ana Maria Sandu;
„Hanul lui Manuc” de Simona Antonescu
ramona
Astept cu nerabdare ”iata-ma” de Jonathan Safran Foer si ”aviatorul” Evgheni Vodolazkin .
Ioana Brateanu
Imi doresc foarte mult sa imi cumpar Scoala Sanatate 5D scrisa de Dr. Sorina Soescu si Cum sa ne comportam cu copiii in functie de temperamentul lor? de la editura Orizonturi scrisa de Nicole Bedard.
Ene Alina-Florentina
Leigh Bardugo – Răzbunarea ciorilor
Victoria Aveyard – Sabia de sticlă
Cassandra Clare – Cronicile lui Magnus Bane
Sorin Mares
Constellation, de Adrien Bosc, Amurgul marinarului, de Yukio Mishima, Sticletele, de Donna Tartt.
Irina-Marina Bortoi
Îmi doresc „Aventurile lui Sacha în Castelul Fermecat” de Iulian Tănase, „Sânii verzi” de Florin Iaru, „Pelinul negru” de Ioana Nicolaie, operele complete ale Angelei Marinescu, al patrulea volum din Tetralogia Napolitană a Elenei Ferrante și al patrulea volum de Karl Ove Knausgard, precum și ultimul număr din revista Poesis Interntional.
Chiripuci Adina
Prima carte pe care as cauta-o ar fi Johnny Panic si biblia viselor, la standul celor de la Polirom si poate chiar Fight Club. Pe restul prefer sa le aleg pe moment, e mult mai interesant si mai spontan.
Madalina Darvaru
Viața secretă a marilor scriitori de Robert Schnakenberg, Femeia cu Părul Roșu de Orhan Pamuk
Popa Ofelia
Outlander. Calatoarea – Diana Gabaldon
Tudorica Viorel-Gabriel
Neal Schusterman – Challenger Deep