Sărbătoarea Sânzienelor a fost asociată în ultimii ani cu reintroducerea iei româneşti în moda actuală prin conceptul denumit La Blouse Roumaine. Pentru romanul lui Eliade m-am gândit să scot din cufărul străbunicii ia cusută chiar de ea acum mai bine de 100 ani pentru a reda lumea fantastică descrisă de autor pe care o asociază cu noaptea de sânziene, o noapte magică în care, potrivit tradiţiilor populare cerurile se deschid iar zânele dansează în păduri.

În poze am purtat:

Ie: vintage (de la străbunica, circa 1900)

Fustă: Silvain Beach, modele asemănătoare aici

Recenzie Carte

DSC01513

DSC01490

DSC01484

DSC01536

DSC01530

DSC01540

DSC01548

DSC01576

DSC01578

3 Răspunsuri

 1. Avatar

  Foarte fain! Ce senzație trebuie să ai cînd porți o haină așa de veche?

  • Avatar

   Mă bucur nespus că pot duce mai departe tradiția de purtare a iilor, fie măcar și doar câteva zile pe an. Ia o știam de mică, era aruncată într-un sac de haine la mamaie și ne jucam cu ele când eram mici. Are câteva paiete lipsă și a avut și niște pete care au ieșit mai greu, dar mă străduiesc să o mențin într-o stare bună. Acum câțiva ani am rugat-o pe mamaie să îmi dea toate iile pe care le are să le țin bine. Păcat că străbunica nu are o poză îmbracată cu ea, ar fi fost tare interesantă o comparație acum/atunci.

   • Avatar

    Ai citit ceva :) Mie asasinul orb mi-a plăcut foarte mult.
    Am văzut pe Goodreads că citești și tu acum We Are All Completely Beside Ourselves. Chiar sunt curioasă ce impresii o să îți lase :D

Lasă un comentariu

Filtru Spam