Cărţi cu parfum de lavandă

postat în: Dragoste, Mister, Romantic, Topuri | 6

Cărți cu parfum de lavandă - Bookish Style

 

Acum că vara este pe sfârșite și deliciile estivale încep să se transforme într-o amintire frumoasă, vă invit să evadați într-o lume a cărților cu parfum de lavandă, sau chiar să ajungeți pe tărâmurile înmiresmate ale regiunii Provence, deoarece, în luna august, câmpurile redevin violacee pe durata celei de-a doua recolte.

The Lavender Keeper (Luc & Lisette #1)

The Lavender Keeper – Fiona McIntosh (Penguin Australia, 2012)

Provence, 1942. Viața fermierului Luc Bonet, crescut de o familie bogată de evrei, la poalele Alpilor francezi, este zdruncinată de ocupația soldaților naziști. Nevoit să-și abandoneze câmpurile de lavandă, Luc se alătură Rezistenței Franceze cu scopul de a se răzbuna.

În Paris, în 1943, Lisette Forestier se dedică misiunii de cucerire a unui ofițer german pentru a se infiltra printre membrii Gestapo-ului. Dar, este ea oare capabilă să facă diferența dintre dragoste și minciună? Întâlnirea dintre Luc și Lisette dă naștere și mai multor semne de întrebare: în cine pot avea încredere? Oare propriile sentimente îi vor da de gol?

Parcurgând un drum în timp și spațiu, de la câmpurile de lavandă din Provence la străzile aglomerate ale Parisului, The Lavender Keeper este o poveste emoționantă, ce împletește acțiunea și aventura cu dragostea și trădarea, pe fundalul celui de-al doilea război mondial.

The Lavender House – Hilary Boyd (Quercus, 2017)

Nancy de Freitas este sufletul familiei. Prinsă între relația cu mama ei Frances, ajunsă la o vârstă înaintată, și fiica Louise pe care o ajută deseori cu copilul, se pare că soarta lui Nancy este să se împartă între responsabilitățile domestice ale tuturor generațiilor. În urma divorțului survenit cu patru ani în urmă s-au risipit și toate speranțele de a îmbătrâni alături de un partener. Dar, totul se schimbă atunci când îl cunoaște pe Jim. Băutor, fumător și cântăreț ratat de muzică country, Jim pare o alegere nepotrivită pentru mult prea cumpătata Nancy. Dar, cu toate acestea, nimeni nu poate nega atracția dintre cei doi. Un roman despre puterea obișnuinței și a responsabilităților versus forța nestăvilită a dragostei care poate să schimbe destinele în cele mai neașteptate momente.

The Lavender House

The Lavender Garden

The Lavender Garden – Lucinda Riley (Atria Books, 2013)

Sub soarele arzător al Coastei de Azur, în 1998, Emilie de la Martinières, ultimul vlăstar al unei familii nobile, moștenește un splendid conac și o podgorie întinsă. Dar, proprietatea se dovedește a fi înglodată în datorii și învăluită în tot atât de multe mistere…

Narațiunea pendulează în trecut, în 1944, când tânărul ofițer britanic Constance Carruthers este trimisă sub acoperire la Paris pentru a face parte din Serviciul pentru Operațiuni Speciale înființat de Churchill, la apogeul ocupației naziste. Despărțită de contactele sale din Rezistența Franceză, Constance ajunge în mijlocul unei familii importante care organizează serate pentru elita armatei germane, fiind astfel prinsă într-o țesătură puternică de intrigi.

Pe măsură ce Emilie descoperă ce s-a întâmplat cu familia sa în timpul celui de-al doilea război mondial, și reușește să stabilească legătura dintre ea și Constance, conacul în sine îi oferă indiciile ce descuie misterele trecutului, prezentului și viitorului său. Intriga și pasiunea se împletesc în acest minunat roman al scriitoarei Lucinda Riley, una dintre cele mai iubite povestitoare contemporane.

One Lavender Ribbon –  Heather Burch (Montlake Romance, 2014)

Recuperându-se după un divorț amar, Adrienne Carter lasă în urmă orașul Chicago și se mută în însorita Florida, unde se dedică restaurării unei vechi case victoriene, la marginea mării. În timpul lucrărilor, descoperă în podul casei o mică cutie de tablă ce ascunde o serie de scrisori emoționante. Corespondența dintre un parașutist din al doilea război mondial și tânăra ce a locuit în casă acum mai bine de jumătate de veac, acaparează cu totul viața tihnită a lui Adrienne.

Vechile scrisori de dragoste, incredibil de poetice și romantice, stârnesc în Adrienne dorința de a porni pe urmele expeditorului. William “Pops” Bryant este acum un bătrân ce trăiește într-un oraș vecin împreună cu nepotul său Will. Pe măsură ce Adrienne începe să deslușească secretele scrierilor dar și ale familiei Bryant, descoperă că nu este încă pregătită să renunțe la iubire.

One Lavender Ribbon

Lavender Lies

Lavender Lies (China Bayles #8) –  Susan Wittig Albert (Berkley, 2002)

Nominalizată atât la premiile Agatha, cât și la cele Anthony pentru seria de romane polițiste ce o au în centru pe detectivul China Bayles, scriitoarea Susan Wittig Albert își plasează eroina, fostă avocată și botanistă, în mijlocul unei anchete criminale chiar în ajunul pregătirilor sale de nuntă.  

Când Edgar Coleman, un agent imobiliar fără scrupule, este găsit mort în garajul său, China își poate lua adio de la luna de miere dacă nu găsește la timp vinovatul. Pe măsură ce investigațiile avansează, China descoperă numeroasele afaceri pe care Coleman le desfășura cu membrii consiliului local, dar reușește să scoată la iveală și secrete despre propriii ei vecini.

Wild Lavender –  Belinda Alexandra (Harper Collins Publishers, 2006)

În penultimul său roman, Belinda Alexandra revine cu o poveste la fel de memorabilă precum parfumul de lavandă.

La paisprezece ani, Simone Fleurier este izgonită din casa sa, o fermă de lavandă din regiunea Provence, și estre trimisă să muncească în Marsilia. În mijlocul acestei vieți aspre, Simone își descoperă pasiunea pentru spectacol și visează să devină o cântăreață și o dansatoarea faimoasă.

În pragul celui de-al doilea război mondial, Simone ia o decizie ce o aruncă în miezul pericolului, dar, în final, se pare că viața îi dovedește că iubirea, precum lavanda sălbatică, poate înflori în cele mai neașteptate locuri.

Wild Lavender

Belinda Alexandra a creat un roman despre pasiune și curaj, cu o acțiune alertă care ne poartă din sărăcia Marsiliei în lumea strălucitoare a cabareturilor din Paris, și, din lumea tihnită a câmpurilor de lavandă din Provence, în lumea agitată a Berlinului interbelic și a anilor nebuni ai jazz-ului din New York. Wild Lavender este o desfătare pentru toate simțurile, o carte care continuă să trăiască în imaginația cititorilor mult timp după ce i-au întors paginile.

Dacă, după lectura acestor romane, simțiți cum parfumul de lavandă vă invadează toate simțurile, vă invit să cumpărați produsele Lavandisse, care asigură o atmosferă vibrantă și senină, dar, mai ales, păstrează aroma verii în casele voastre :)

Textele au fost traduse și adaptate de pe Goodreads. 

6 Răspunsuri

 1. Avatar

  Ha! Chiar de curand mi-am luat o carte cu lavanda pe coperta – „Un an in Provence” :D. Cum s-a nimerit cu materialul tau frumos si inmiresmat. Am bifat inclusiv un sapun lichid cu aroma de lavanda, cat si un like friendly paginii Lavandisee ^_^.

 2. Avatar

  Ce postare drăguță! Îmi place mult colecția ta de cărți cu miros de lavandă. Acum că mi-ai dat ideea, cred că mă voi uita mereu după cărți cu astfel de titluri prin librării :)))

 3. Avatar

  Foarte drăguță ideea ta de articol. Auzi la ea: „cărți cu parfum de lavandă”. :D

 4. Avatar
  Imprimanta etichete

  sunt absolut fantastice cartile listate. le-am citit si m-au cucerit in totalitate

Lasă un comentariu

Filtru Spam